maandag, augustus 20, 2007

Gods wegen zijn ondoorgrondelijk

Terwijl in Lucca (Italië) de nonnekes rustig onder de boom zitten te brevieren ... speelt God en de Kerk een belangrijke rol in Irak en in Bree.

(klik op de foto)

In Irak

Een Amerikaanse soldaat heeft zijn leven te danken aan de Bijbel. Hij was in Irak bezig met het repareren van een tank toen hij beschoten werd. De kogel ging dwars door zijn kogelvrije vest, maar bleef steken in het zakbijbeltje dat hij in zijn borstzak droeg.

In Bree

In juli werd het nieuws in Vlaanderen beheerst door het nakend huwelijk van tennister Kim Clijsters met Brian Lynch. Dagenlang werd er op televisie en in de kranten geleuterd: kortom komkommernieuws. Maar nu het komkommerseizoen naar zijn einde loopt, pakt Kerk en Leven, het weekblad van de Vlaamse kerkgemeenschap uit met een vernietigend rapport over het gesloten huwelijk van Kim en Brian!

Met enig leedvermaak komt Erik De Smet tot de conclusie dat er geen volwaardig kerkelijk huwelijk heeft plaatsgevonden.

Ik citeer:

'Enkele maanden geleden vroegen onze tennister en haar partner of het huwelijk in een tuin mocht plaatsvinden, kwestie van het intieme karakter te garanderen. Na overleg tussen de pastoor van Opitter, de deken en het bisdom werd gesteld dat een huwelijk in de tuin niet kon. Achteraf bleek dat het jonge stel hun huwelijk had laten inzegenen door een voorganger van de gemeenschap De Goede Herder, verbonden met Rent-a-Priest, die tegen betaling vieringen op maat verzorgt. (...) Betrokken voorganger staat evenwel buiten de ambtsstructuren van de rooms-katholieke Kerk. Bijgevolg kan het huwelijk waarvan hier sprake dus ook geen kerkelijk erkend rooms-katholiek huwelijk heten. Wat niet wegneemt dat we van harte hopen dat betrokkenen gelukkig mogen zijn in hun nieuw aangegaan levensverbond. O, ja, de richtprijzen van de Goede herder zijn merkelijk hoger dan in een reguliere parochie."

5 Reacties

At maandag, augustus 20, 2007, Anonymous Frank said...

Vroeger leerden we dat God overal is. Maar schijnbaar dus niet in de tuin van Kim Clijsters. :-/
Zolang ze inderdaad maar gelukkig zijn. Dat telt.

 
At maandag, augustus 20, 2007, Blogger Pedro said...

Mijn vrouw en ik zijn niet voor de kerk getrouwd. Wij hadden het idee dat het niets extra's aan de heuglijke dag zou bijdragen. Maar dat moet natuurlijk iedereen voor zich weten.

 
At maandag, augustus 20, 2007, Anonymous Natasza said...

Ben zelf Boeedhist, maar volgens mij is God overal waar liefde is.

Nog een fijne dag.

Carpe Diem
Natasza

 
At maandag, augustus 20, 2007, Anonymous Anoniem said...

tja de zusterkes
hebben ook recht op congé -
na de totale afzondering in hun slotklooster (brrr),
en gans dat gedoe van "ons" Kim
vind ik vooral erg voor haar fans
groetjes
vhi
blauw.skynetblogs.be

 
At maandag, augustus 20, 2007, Blogger Julia said...

Het gaat om het gebaar en God weet dat op waarde te schatten volgens mij !

 

Een reactie posten

<< Home