woensdag, juli 25, 2007

Citaat op woensdag (2)

"De tijd heelt niet alle wonden, ontdekte hij. De tijd scheurt wonden open, zorgt voor vergiftigingen en ontstekingen. De dood maakt misschien een einde aan alle pijn, de tijd laat dat na."

Uit 'Tirza' van Arnon Grunberg

Labels:

7 Reacties

At donderdag, juli 26, 2007, Anonymous gerdaYD said...

Oei, denk je dat ook Bart?
Ik hoop zo voor jou dat je Arnon niet ├ęcht gelooft. Want tijd heelt wel degelijk wonden, tenzij de dood daar een stokje voorsteekt, dan kreeg ze niet eens de tijd...

 
At donderdag, juli 26, 2007, Anonymous Dorine said...

Ergens zit er wel iets in, denk ik. De tijd heelt zeker niet alle wonden.. soms leer je gewoon wat (meer) te relativeren.

 
At vrijdag, juli 27, 2007, Blogger Julia said...

oei ik denk dat het er vanaf hangt wat voor wonden het zijn maar ik zie zelfs mensen die een kind hebben verloren na verloop van tijd weer herstellen . Al zei een moeder die dat overkomen was dat voor de rest van haar leven de zilveren randjes zijn verdwenen !

 
At vrijdag, juli 27, 2007, Anonymous Coudie said...

Uit de context is dit een vrij hard citaat, maar wel passend binnen de uitstekende roman die Tirza is. Ik heb immers enorm van genoten!

 
At vrijdag, juli 27, 2007, Anonymous herman said...

First you suffer, then you die...

 
At zaterdag, juli 28, 2007, Anonymous Heidi said...

Tussen die schrijvers zitten toch een hoop zwartkijkers als je het mij vraagt hoor... Maar misschien is het inderdaad niet letterlijk de tijd die de wonde heelt maar het helingsproces dat tijd kost...

 
At zaterdag, juli 28, 2007, Blogger sputnik said...

Natuurlijk is het zo. Het tegendeel zou impliceren dat je op het ogenblik van de pijn perfect de impact kan inschatten. Soms heb je jaren nodig, niet om te vergeten, maar om te beseffen hoe sterk het verlies, het verraad, de liefde waren.

 

Een reactie posten

<< Home