dinsdag, juni 26, 2007

Praktische gids voor (v)echtscheidingen

Het stond vandaag in de krant. Uit een exclusieve enquête van TNS Media blijkt 51 % van de ondervraagden ooit eens of meerdere keren op scheiden gestaan te hebben.

Voor die mensen heb ik goed nieuws. Ik ontdekte in de Standaard Boekhandel een praktische gids voor koppels die het niet meer zien zitten om samen
een zilveren, gouden of zelfs maar kartonnen huwelijk te vieren.
Vernieuwend is het feit dat bij het boek een CD-rom gevoegd is waardoor je meteen van start kunt gaan. Revolutionair, zeg dat wel.

Ik weet niet hoe jij er over denkt, maar ik stel me toch wel vragen over wat er allemaal op die 'praktische cd-rom' staat.
Mijn nieuwsgierigheid is alvast geprikkeld.

Ik zie volgende inhoudstafel ontstaan:

1. Een overzicht met alle adressen van Mc Donalds of Quickrestaurants in jouw buurt, waar je als echtgescheiden papa in de weekends waarin je bezoekrecht hebt, kunt gaan eten.

2. Een reeks situaties die je als echtgenoot of echtgenote best in de gaten houdt – zodat je kan inschatten wanneer je die praktische gids moet aanschaffen. Ik denk bijvoorbeeld aan wekenlang geklaag over hoofdpijn bij het slapengaan, of opvallend veel verre zakenreizen naar plaatsen die onbereikbaar zijn voor de Proximussignalen. Het in korte tijd slinken van je voorraad borden,
porseleinen beeldjes of bierglazen – kan ook al een hint zijn.

3. De cd-rom bevat ongetwijfeld ook ‘ervaringsgerichte verhalen van BV’s of VIP’s’. Ze kunnen je helpen het emotioneel leed – voor zoverre dit bij jou aanwezig is – te verwerken. Gedeelde smart is soms wel eens halve smart. Zo kunnen de ervaringen van Elisabeth Taylor (8 ervaringen), Betty Binoche (1tje) , Gert zonder Samson (bijna 1) én Britney –ooit één dag getrouwd-
Spears je zeker van nut zijn.

4. Een ingebouwde rekenmachine die op de eurocent berekent hoeveel je advocaat al gekost heeft. Maar ook hoeveel alimentatiegeld je nu precies moet afdokken. Altijd handig om te weten, vind ik.

5. De belangrijkste echtscheidingstermen vind je terug in méér dan 15 talen. Een soort reisgids. Handig wanneer je bijvoorbeeld in het buitenland nieuwe contacten wil leggen met een mogelijke toekomstige partner. Het is altijd interessant om dan vlekkeloos je burgerlijke staat te kunnen uitleggen. Kwestie om alle misverstanden te voorkomen.

6. Op de Cd-roms staan er tot slot ook een aantal reclameboodschappen:
“Problemen in je huwelijk, al superlijm geprobeerd?”
“Zie je het niet meer zitten met je vrouw, ga dan eens langs in je Pearle winkel!”
“Heb je iemand zitten in het buitenland die je niet hebt aangegeven aan je man/vrouw – maak dan vóór 1 maart handig gebruik van de echtscheidingsamnestie-maatregel.”

7 Reacties

At zaterdag, maart 05, 2005, Anonymous Anoniem said...

Ik kan gebroken porseleinen beeldjes lijmen!!

 
At woensdag, april 06, 2005, Anonymous Dirty Jos said...

Goed gedaan maat!

 
At woensdag, april 06, 2005, Anonymous The force said...

Hé hé, grappig geschreven! Leuk:))

 
At woensdag, april 06, 2005, Anonymous The Dude said...

Naar het schijnt staat 1 jaar getrouwd bekend als een absinten huwelijk, naar het schijnt typ ik want ik kan me er niet veel van herinneren, hmm

 
At dinsdag, juni 26, 2007, Blogger Julia said...

Ik heb me weer reuze vermaakt hier Bart :):)

 
At woensdag, juni 27, 2007, Anonymous Cornette said...

Die verwijzing naar die porseleinen beeldjes klopt niet.
Is dat ook een reden om uit elkaar te gaan?

 
At woensdag, juni 27, 2007, Anonymous peer said...

1 maart 2008?

 

Een reactie posten

<< Home