dinsdag, april 14, 2009

Met dank aan Vicky, Manuel en Freddie

Een mens maakt voortdurend keuzes. Vaak zonder veel afwegingen. Pas achteraf ontstaat soms de zoektocht waarom ie nu juist 'dit' of 'dat' deed.
Waarom gaat een mens bijvoorbeeld op vakantie naar Barcelona? Er zijn immers nog zoveel andere plaatsen om naar toe te gaan.

Ik had geen bewust beeld van Barcelona toen ik er een weekje geleden naar toe trok. Ik wist dat er een Rambla is, dat Gaudi er zijn gebouwen plaatste én dat Barça in Nou Camp voetbalt.
Een week later weet ik al heel wat meer.
En ik ben blij dat ik er geweest ben.

Maar nu ik terug in mijn vaderland vertoef, vallen stilaan de puzzelstukjes in elkaar. En kom ik te weten waarom ik uiteindelijk geen andere keuze had dan naar Barcelona te gaan.

Barcelona heeft mijn bezoek enkel en alleen te danken aan Manuel, Freddie en Vicky. Ze verdienen dus ergens een standbeeldje langs de Rambla of op het strand.

Manuel

Ik ben fan van Britse humor. Fawlty Towers blijft dan ook een reeks uit de jaren '70, die eindeloos herhaald wordt op alle tv-zenders. De Spaanse ober Manuel speelt er een schitterende bijrol. Hij is de kluns, hij kan niets goeds doen. En Basil (John Cleese) gebruikt dan in elke aflevering het memorabele excuus voor Manuel: 'Don't mind him. He's from Barcelona'.

Freddie

In 1988 ontmoetten Freddie Mercury en Monserrat Caballe elkaar. Op 8 oktober 1988 vertolkten ze voor het eerst 'live' en 'in open lucht' het lied 'Barcelona'. 20 jaar later kan je tijdens het weekend dat openingsnummer van de Olympische spelen nog steeds horen in Barcelona. De Magische Fontein voor het Museum (Carrer Mirador Palau) vormt er 's avonds een waar spektakel. Door speciale lichteffecten lijkt de fontein allerlei verschillende kleuren water te spuiten. De muziek erbij maakt het werkelijk magisch en adembenemend.Vicky

Vorig jaar zag ik de nieuwste film van Woody Allen in de cinema. Hoofdrolspeler was deze keer niet de stad Manhattan, maar wel een knap trio 'Vicky Cristina Barcelona'. Een opgewekte romantische film waar de mooiste bezienswaardigheden van Barcelona af en toe opduiken. Ik herinner me ook de aanstekelijke soundtrack van deze film.Enkele foto's van de citytrip vind je op deze plaats.

Labels:

4 Reacties

At woensdag, april 15, 2009, Anonymous tijdtussendoor said...

Daar wil ik absoluut ook nog eens terug naartoe. Fascinerende stad, mooi beschreven!

 
At vrijdag, april 17, 2009, Blogger zapnimf said...

Ik vind Gaudi reden genoeg.

 
At donderdag, april 23, 2009, Blogger wim said...

Deze reactie is verwijderd door de auteur.

 
At vrijdag, mei 01, 2009, Blogger Elsje said...

Barcelona is een van mijn favoriete steden. Ben er inmiddels een stuk of 7-8 keer geweest en kan niet wachten tot ik weer 'mag':-)

 

Een reactie posten

<< Home