maandag, januari 01, 2007

Gedaan met zoenen!

Beste wensen voor een bijzonder gelukkig en cursief jaar! Ik hoop jullie ook in 2007 als lezer van dit blogje te mogen verwelkomen. Ik doe alvast mijn best om het leven op zijn cursieve wijze te beschrijven. En waarom niet vandaag beginnen met een 'eindejaars-ervaring'. Veel leesgenot!

Oudejaarsavond, ergens in een verlaten hoek in Vlaanderen … twintig man en vrouw vieren samen oudejaars … de sprankelende aperitief met ‘warme en koude hapjes’ is terecht gekomen in de man en in de vrouw … één tante heeft haar bakkes lichtjes verbrand … het betekent wel dat in het eerstvolgend uur het erg stil is vanuit die hoek … één nonkel is erin geslaagd om één warm hapje te laten verdrinken in zijn fluitglas … of hoe warm in één seconde weer koud kan worden …
Drie tantes én één jonge dame zitten al met rooie kaken mee te kakelen.
De avond is nog jong maar het babbelwater heeft al zijn gevolgen.

Gelukkig wordt het voorgerecht geserveerd. Buiten het omvergooien van een glas Chablis én dat door de op-één-na oudste nonkel verloopt die gang relatief rustig.

De klok wijst ondertussen al 22u45 aan.

Tijd voor de hoofdvogel oftewel hoofdschotel. Efkes zijn de gasten de heilige hubertus indachtig wanneer een opgevulde fazant wordt geserveerd. Natuurlijk met aangepaste wijnen.

Even traditioneel wordt de Bordeaux geproefd door die nonkel die er in principe het meest van kent én die met veel bravoure eerst zijn lange neus in het glas steekt, het glas in beroering brengt (en daarbij bijna zorgt voor rode vlekken op het schoonste tafellaken) én dan in één vloeiende beweging de godendrank in zijn mond verspreidt. Vervolgens heel even fronzend nadenkt om dan de historische woorden uitspreekt naar iedereen die met bijna-open-mond staat te kijken naar hem: ‘Het is goed’.
Meteen het signaal voor de ober in dienst om alle glazen verder vol te schenken met de Supérieur.

En dan nadert het uur der waarheid met rasse schreden. Het muziekprogramma op Eén wordt ietsie luider gezet zodat de huiskamer niet zal missen hoe Katja straks begint af te tellen.

Maar voor het zover is, gebeurt het onverwachts.

Enkele tantes, nonkels, nichten en neven verlaten even de tafel, zoeken respectievelijk de handtassen (of sacoches) en wintervesten op om kort nadien weer aan de feestdis te verschijnen, gewapend met een mobieltje oftewel gsm. In totaal zijn er 6 Nokia’s, 3 Alcatels, 1 Motorola en 1 Ericson aanwezig.

Alle toestellen worden kort vóór middernacht in aanslag genomen. En dan begint Felicé af te tellen, de laatste seconden van het jaar zijn er … nog even en het is tijd om elkaar een gelukkig jaar te wensen.

Oma en opa alsook een paar gsm-loze gasten maken zich klaar om de wensen en de zoenen in ontvangst te nemen. Vooral opa kijkt er erg naar uit om het vrouwelijk schoon drie keer te kussen.

Drie … twee … één …

Terwijl het vuurwerk knalt op het televisiescherm, staan oma en opa er verweesd bij. Tantes, nonkels en alle kleinkinderen hebben geen tijd om een gelukkig nieuw jaar te wensen. Allen zijn druk in de weer om met hun gsm te pogen nieuwjaarswensen te versturen. Vaak lukt dat niet – het spitsuur namelijk!-

En zo gebeurt het dat pas 25 minuten na middernacht opa zijn lang verhoopte kussen krijgt.
Helaas niet van iedereen … want …

Iedereen spurt terug naar de tafel daar tot ruim 1 uur bijna ononderbreken de verschillende gsm’s een kakofonie van ringtones en bieps of biepen uitspuwen. Allemaal signalen dat er één of meerdere berichtjes gearriveerd zijn.

Opa gaat slapen.

Hij droomt van schone vrouwen.

17 Reacties

At dinsdag, januari 03, 2006, Anonymous Regine said...

om middernacht stond ik paraat om te zoenen (zonder GSM in de omgeving) maar er was geen opa....

 
At maandag, januari 01, 2007, Blogger maxentia said...

goed gezelschap, drankje, zoenen en vuurwerk, meer moet dat niet zijn, gsm compleet overbodig.

 
At maandag, januari 01, 2007, Anonymous Hilde said...

Voor niemand meer respect vandaag, wat een onbeleefd speelgoed zoals een gsm al niet kan volbrengen... en zelfs geen mobieltje met scherm/video als kado voor opa!

 
At maandag, januari 01, 2007, Anonymous aargh said...

Mooi tafereel, maar wel droevige werkelijkheid. Wat een dwingelandij van die apparaten! Ik zette vandaag mijn telefoon aan en ontving om drie uur 's middags de snachts verzonden goede wensen. De verzenders hadden beter even kunnen zoenen!

 
At maandag, januari 01, 2007, Blogger Marius Nuy said...

Wens je een jaar met even mooie cursiefjes als nu, maar hoop toch ook dat het met zoenen nog lang niet gedaan is.

 
At maandag, januari 01, 2007, Anonymous Anoniem said...

Bij ons waren de GSM's vanaf half twaalf streng verboden, slechts bruisend alcohol was nog toegestaan. Een fijn nieuwjaar, Cursief Huigje!

 
At maandag, januari 01, 2007, Blogger Julia said...

Het sms-je naar mijn dochter kon ik niet laten en ik verstuurde het om 5 voor 12. Handig he ? De drukte in het luchtruim voor ! Jij in elk een dikke kus van mij nog en heel bedankt voor je e-kaart !

 
At maandag, januari 01, 2007, Anonymous AnnAlice said...

Drie zoenen per blog... mag dat ook? Arme opa, het wordt steeds erger. Toch voor hem, jezelf en je dierbaren, en alle lezers van cursief-huigje een heel gelukkig 2007!

 
At dinsdag, januari 02, 2007, Blogger gypsy_eyes said...

beste cursiefje, ook voor u een gelukkig nieuwjaar! drie virtuele toezen en een welgemeende danku, en wel voor deze grappige post: alweer een zeer treffende omschrijving die mijn mondhoeken deed opkrullen!

 
At dinsdag, januari 02, 2007, Blogger Bert said...

Da's erg verdomme. Niettemin een gelukkig nieuwjaar, ook voor de grootvader. Ikzelf heb wijselijk geen smsjes verstuurd met nieuwjaar om dergelijke toestanden te vermijden. Ik ga liever achteraf gaan Nieuwjaren :-)

 
At dinsdag, januari 02, 2007, Blogger Bert said...

Da's erg verdomme. Niettemin een gelukkig nieuwjaar, ook voor de grootvader. Ikzelf heb wijselijk geen smsjes verstuurd met nieuwjaar om dergelijke toestanden te vermijden. Ik ga liever achteraf gaan Nieuwjaren :-)

 
At dinsdag, januari 02, 2007, Anonymous pascal said...

Van schone vrouwen dromen, het kan slechter. ;-)

 
At dinsdag, januari 02, 2007, Blogger Filia Solis said...

Dan krijgt opa bij deze een driedubbele kus van mij :)

 
At dinsdag, januari 02, 2007, Anonymous Regine said...

gelukkig kon ik om middernacht per telefoon enkele kussen vanop afstand geven want er was niemand om te kussen.......

 
At dinsdag, januari 02, 2007, Blogger Goentah said...

Ach, wat sneu voor opa... Hij heeft zeker zelf geen mobieltje? Dan had ie ze digitaal kunnen ontvangen.
Wij deden eerst de zoenen en daarna pas de sms'jes.

 
At woensdag, januari 03, 2007, Blogger Evelien said...

Wij deden noch de zoenen, noch de sms-jes. (dat laatste toch zeker niet om middernacht)

Om middernacht waren we bezig met een hilarisch leuk gezelschapsspelletje. We hebben ons even rechtgesteld om door het raam te kijken naar het vuurwerk. Dat bleek echter niet interessant te zijn en we gingen gewoon verder met ons spelletje.

Die jaarwisseling is overroepen. Al moet ik wel toegeven dat ik om klokslag 14h wel een sms'je verzonden heb naar een goede vriend die oudejaar in Sydney vierde.

Verder kan ik opa z'n gevoel goed begrijpen. Die stomme toestellen lijken veel belangrijker dan de mensen bij wie je aanwezig bent. Belachelijk. Zo'n sms'je kan je op 1 januari nog de hele dag verzenden. Gelukkig maakte de droom veel goed. ;)

 
At dinsdag, januari 01, 2008, Blogger Luc Callemeyn said...

Dag Barty.

Mag ik dit SMS vehaal even van je "lenen" om op Boerenblog te plaatsen, met verwijzing naar de oorspronkelijke auteur?
Met dank.
Luc

 

Een reactie posten

<< Home