maandag, mei 23, 2005

De Toon Hermans-theorie

Toon Hermans, dé conferencier aller tijden, heeft menig boek volgeschreven met gedichtjes en korte verhalen. Een rode draad doorheen zijn werk is de verbondenheid van alles. Zo schreef hij ondermeer: 'De bomen komen uit de grond en uit hun stam de twijgen. Iedereen vindt het heel gewoon dat wij weer bladeren krijgen. We zien ze vallen."

Op de website van het Nieuwsblad vond ik vandaag een overzichtje van het nieuws van de dag. Toen ik het begon te lezen, merkte ik dat Toon Hermans wel eens meer dan gelijk zou kunnen hebben. Alles heeft verdorie met alles te maken.

Ik zal het je bewijzen!

In het cursief lees je de titel van het nieuwsbericht, zoals het staat op het lijstje 'Binnenlands nieuws' op de Nieuwsbladsite. Daarnaast zie je de Toon Hermans-theorie-toepassing. En het bewijs wordt geleverd: het klopt als een bus!

1. "Zwijg, De Gucht" Alles heeft ergens zijn start. En zeg nu zelf: 'Is Berlare niet meest aangewezen plaats om het nieuws te beginnen?'. Mijn dorpsgenoot is er weer eens in geslaagd een blauwe gloed van verontwaardiging over zich heen te krijgen, na zijn aanval op de Jean-Marie (niet dé Pfaff).

2. "Apen brullen ook om het hardst" De Gucht brult heel regelmatig, dat is duidelijk. (het Nieuwsblad legt hier meteen de link tussen 1 en 2)

3. "Nachtelijke straatrace eist één dode" Werd de chauffeur misschien afgeleid door al het gebrul? (link tussen 3, 2 en 1)

4. "Landbouwer verongelukt." Was het een race tussen tractoren? Tussen pikdorsers of eggen? Want hoe is dan de dood van een landbouwer te verklaren? OF heeft gebrul hem afgeleid? (link tussen 2, 3 en 4)

5. "Blinden geven plankgas" Is dat de ultieme verklaring van het straatrace-ongeval? (link tussen 3 en 5)

6. "Spoorloos in Benidorm" En is diezelfde blinde, die mogelijks vluchtmisdrijf pleegde, zijn weg ondertussen kwijtgeraakt in Benidorm? (link tussen 5 en 6)

7. "Man doodt dochter en pleegt zelfmoord"

8. "Oplichtermail drijft echtpaar tot wanhoop" Of is het gezinsdrama de schuld van dezelfde oplichter? (link tussen 7 en 8)

9. Wie zijn de politieke speechschrijvers in Vlaanderen? Bestaan die wel? Zijn ze misschien spoorloos? (link tussen 6 en 9). Of is het te vinden bij de brullende apen? (link tussen 1 en 9)

10. "Steeds meer medische blunders naar de rechtbank!" Was de laatste medische blunder misschien het feit dat Louis (blind) de weg werd opgestuurd met de boodschap om er flink plankgas te geven? En loopt hij daardoor nu ergens in Benidorm? (link tussen 5, 6 en 10)

Zeg nu zelf: Toon Hermans had altijd gelijk!

1 Reacties

At maandag, mei 23, 2005, Anonymous P. Van Vliet said...

Altijd geweten dat Toon de waarheid verkondigde!

 

Een reactie posten

<< Home