maandag, december 19, 2005

Citaat van de dag

"In de Gloria" blijft voor mij nog altijd één van de beste tv-programma's van de voorbije jaren. Wie herinnert zich niet de afsluiter bij elke aflevering, ons gebracht door Vermaelens projects : "Graag uw aandacht voor een nieuw initiatief van onzentwege, teneinde de komische impact in uw leven te verhogen ..."?
Ook Cursief Huigje lanceert een nieuw taalkundig initiatief, zijnde 'Citaat van de dag'. Te pas en te onpas zal je op deze blog een opmerkelijke uitspraak kunnen lezen ... mét reacties vers uit de mond van Tsjief, mijn buurman.

Daar komt het eerste citaatje aan:

"Je moet gewoon je ding doen, en pas achteraf nadenken".


Tsjief dacht eerst dat het een citaat betrof van King Albert - toen er gepolst werd naar zijn reactie op het bestaan van een boeleke, dat niet luisterde naar de naam Filip, Astrid of Laurent. Neen dus.

Ook geen citaat van éne veldcrosser B.W. die zich even Jean-Claude Vandamme voelde op zijn tocht langs de serres in Overijse.

Tsjief was bijna zeker dat het om George 'double you' Bush ging, nadat hij twee jaar geleden besliste dat 11/9 het gevolg was van een schurkenstreek van éne Saddam.
Dus Georges deed zijn ding maar heeft er achteraf niet meer over nagedacht.
Dat is nog elke dag duidelijk.

Vandaag nog kondigde hij, net als Vermaelens Projects, een nieuw initiatief van zijnentwege aan: de veiligheidsdienst kan zomaar alle internationale telefoongesprekken afluisteren.
President zijn, lijkt me toch makkelijk: "je ding doen" en 'niet nadenken' én er goed voor betaald worden!
Tsjief is in alle staten (niet die van Amerika). Hij belde regelmatig naar een Thaïs meisje met een zoetgevoisde stem. Hij snapte er nooit een jota van, maar hij kreeg er vlinders van in de buik. Dankzij G.W.Bush zullen die vlinders nu voor eeuwig verbannen worden!

Enfin, voor wie het nog niet kon raden: Het citaat kwam uit de mond van Jasper Steverlinck, de zoete stem van Arid én de natte droom van de Scalameisjes (en jongens?).

Ken jij een opmerkelijk citaat? Laat het me weten. Ik neem dan contact op met Tsjief, voor zoverre dat hij nog niet met zijn vliegtuigje op weg is naar het Witte Huis!

1 Reacties

At zaterdag, december 24, 2005, Blogger eddflynn66881567 said...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

 

Een reactie posten

<< Home