donderdag, juli 13, 2006

Modedefilé

Het is komkommertijd in medialand. Op zich niet erg. Een beetje mediavrede kan geen kwaad. Die rust wordt ons echter niet gegund.

Je kan het dagblad niet openslaan of de radioknop niet aanzetten – of je krijgt allerlei bizar, ophefmakend nieuws te verwerken. Niemand die er om vraagt – dus voor één keer is de klant geen koning. Of het zou moeten zijn dat Koning Albert een verzoeknummertje zou aangevraagd hebben. Maar dit terzijde.

Hoewel op de laatste werkdag van de parlementariers de meerderheidspartijen en de oppositie weer eens flink uit de bocht gingen, zijn het toch de groene jongens (en meisjes) die het komkommernieuws haalden.

De studenten van de Antwerpse Modeacademie brachten immers een modedefilé, in de hoop ooit eens opvolger te kunnen worden van Walter Vanbeirendonck, Armani of zelfs een Versace. Wat deze laatste drie reeds durfden op de catwalk tentoonstellen, grenst aan het ongelooflijke. Dus als zij dat zomaar mogen doen, waarom wij niet – moeten de laatstejaarsstudenten gedacht hebben.

Zo had Alexandra het in haar hoofd gekregen om een hypermodern lederen pak te ontwerpen. Accessoires zijn belangrijk, dus had ze er meteen ook een bijhorende helm bijgeknutseld. In de periode dat ze aan dat knutselen bezig was, maakte ze regelmatig een wandeling met haar hondje in het Vierkamerenbos. Kwestie om er inspiratie op te doen of was het toch maar alleen om volop te genieten van de knuffels van Richard? Wie zal het zeggen?

Resultaat was hoedanook dat ze vorige week thuiskwam met een lijk.
Een lijk in een grote schoendoos. Maat 48.
Het dode lichaam van een wellicht verdwaalde kerkuil.

De kerkuil zorgde voor een verlichtend moment bij Alexandra.
Als in een droom zag ze haar wereldcreatie voor zich.
Eén dag en één nacht zette ze zich aan het werk.

En op de modedefilé showde haar vriendin Lena hèt pak.
Voor alle duidelijkheid: het pak zelf viel in de smaak van menig toeschouwer, zowel bij de rooien, de groenen als de oranjes.
Helaas was Lena getooid met een wereldschokkend hoofddeksel.
Een motorhelm waarop het versteende lichaam van de kerkuil stond.

De groene jongens uit de zaal dienden meteen klacht in bij de Antwerpse politie.
Op de website van de vogelbescherming formuleerden ze hun aanklacht.
Alexandra werd opgepakt. Net als de kerkuil.

Bij een huiszoeking later op de week vond de wijkagent nog drie lijken in het huis van Alexandra.
Een spin, een lijster én een vlieg lagen stilletjes (dus morsdood) te wachten om eeuwige roem te verwerven als attribuut voor een wereldcreatie, te zien op de catwalks in Parijs, Londen en Milaan.

2 Reacties

At donderdag, juli 13, 2006, Blogger maxentia said...

Ze moet wel beslissen hoe ze wil beroemd worden hé : als modeontwerpster of als seriemoordenaar. Wanneer pakken ze Jan Fabre op trouwens?

 
At vrijdag, juli 14, 2006, Blogger Julia said...

Het valt ook niet mee om altijd maar origineel te zijn en de uil vond het vast niet erg! Hij was toch al dood en om dan als dode uil nog een beetje postuum roem te vergaren, niet slecht :)

 

Een reactie posten

<< Home