zaterdag, juli 18, 2009

Niets is wat het lijkt

Cursief Huigje heeft onlangs wat prospectie gedaan voor onze nieuwe Vlaamse minister van Cultuur. Gratis en voor niets. Een voormiddagje rondslenteren in het spiksplinternieuwe Magrittemuseum in Brussel. Me meermaals de bedenking gemaakt dat 'museumwachter-zijn' toch één van de saaiste beroepen moet zijn?! Enfin, 't was meer dan de moeite waard ... en wie van plan is er naar toe te trekken (Joke?) ... vergeet zeker niet op het einde naar de filmvertoning te gaan over het leven van Magritte.


"Ik heb een hekel aan mijn verleden en aan dat van anderen. Ik heb een hekel aan berusting, geduld, professionele heldhaftigheid en obligate nette gevoelens. Ik heb ook een hekel aan sierkunsten, folklore, reclame, de stem van radio-omroepers, aerodynamica, scouting, de geur van benzine, de actualiteit en zatte mensen.Ik houd van subversieve humor, sproeten, knieën, lange vrouwenharen, de dromen van jonge kinderen die nog vrij zijn, en een jong meisje dat over de straat rent. Ik verlang naar echte liefde, naar het onmogelijke en het utopische. Ik ben bang om te ontdekken waar precies mijn grenzen liggen."


René Magritte
5 Reacties

At zondag, juli 19, 2009, Blogger Frank said...

Mag de nieuwe minister je wel dankbaar zijn!

Mooie werken van Magritte, ook die tekst.

 
At maandag, juli 20, 2009, Blogger René said...

Schijnt een van de nieuwe top attracties van Brussel te zijn, ga er zeker eens kijken.

 
At maandag, juli 20, 2009, Blogger do said...

Aha, daar ga ik zeker naartoe :-) Een hele tijd geleden ben ik met de tekenschool naar een tentoonstelling geweest in Oostende met werken van Magritte, Ensor, Delvaux en Permeke. Allemaal schitterend, maar Magritte blijft mijn Belgische favoriet.

 
At dinsdag, augustus 04, 2009, Blogger Elsje said...

Daar moet ik zsm naartoe!!

 
At maandag, december 28, 2009, Blogger hosting.web.hosti said...

хостинг спб хостинг http://hosting.miheeff.ru хостинг спб

 

Een reactie posten

<< Home