zondag, november 08, 2009

Saaiste beroepen ter wereld

Enkele dagen in Londen vertoeven is meer dan genoeg om in contact te komen met de saaiste beroepen ter wereld! Wie dacht dat de Jomme Dockx'en van deze wereld, de classificeerders in allerlei openbare instellingen, te beklagen waren- zit er helemaal naast.

De top 3 van de Big Town-allersaaiste-beroepen

1.Suppoost in het British museum - het grootste Londens museum dat 13 miljoen objecten herbergt!

Het zal je leven maar zijn. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat in zaal 55 plaats nemen, dit op een oncomfortabele manier. Voor u starend. Ik zag suppoosten die in een kleine agenda bezig waren reproducties te maken van het schilderij waar ze uren lang moeten naar staren.

Anderen waren al eens content dat een bezoeker té dicht bij een meesterwerk kwam te staan, zodat ze even hun stoel konden verlaten om die toerist de levieten te lezen.
Neen, veel levensvreugde ontdekte ik niet op de gezichten van deze bewakers.


Maar voel je het toch kriebelen om te solliciteren voor deze job, hier vind je de functiebeschrijving. Succes!

2. Deuropeners bij Gucci, Chanel, Voulton, ...

Je hebt zo van die winkelstraten volgestouwd met luxe winkels. Fascinerende vitrines met het mooiste van het mooiste - zonder enige prijsindicatie. Toch even binnengluren: aan de deur staan steevast 1 of 2 mannen in maatpak. Klaar om de deur voor u te openen. Of liever: wachtend op die éné klant die de stap durft te wagen. Veel dagen is het wachten op Godot.

Wat zouden die mannen in maatpak thuis vertellen over hun werkdag?:)

3. Wachters bij Buckingham Palace

Aangekondigd als één van de attracties in Londen: het wisselen van de wacht. Mannen met berenmutsen voeren er dagelijks hun nummerke op. 45 minuten lang. Een schouwspel. Maar wat gedacht van de eenzame wachters die de dag door post vatten aan het huisje van The QUeen. Ze nemen plaats in hun abri, en doen niets anders dan 50 meter naar links te marcheren, daarna weer 50 meter naar rechts. Eindeloze keren na elkaar.

De zin ervan snap ik niet: enfin, 't is alvast goed tegen de opkomende koude of tegen de verkramping van de spieren.


PS misschien kan je deze lijst van saai-igheden verder aanvullen?

Labels: ,