zondag, november 30, 2008

Fietsende hond

Cursief Huigje heeft een primeur! Zoals je in de media kon vernemen, is sinds kort een speciale wagen met speciale panoptische camera begonnen aan zijn opdracht om doorheen heel Vlaanderen ALLE verkeersborden in kaart te brengen. Een initiatief van minister Van Brempt met een prijskaartje van 15 000 000 euro.

Via een betrouwbare bron binnen het politiewezen heb ik recentelijk vernomen dat het project momenteel weeral stilligt.

1. De chauffeur is holderdebolder opgenomen in een psychiatrisch centrum, nadat hij 's avonds laat door een toevallige voorbijganger halt werd toegeroepen - toen hij al voor de 26ste keer hetzelfde rondpunt opreed. Het navigatiesysteem leek defect te zijn.

2. Maar nog erger is het defect aan de camera. Technici van het ministerie hebben vandaag de oorzaak ervan ontdekt.

In de software waren alle bestaande verkeersborden opgeslagen - telkens de camera een verkeersbord opmerkte, werd er een foto genomen.
Dit liep allemaal op wieltjes - totdat de wagen gisteren de Schriekenstraat in Berlare, vier kilometer verwijderd van het Fortiskantoor - inreed.

De camera sloeg helemaal tilt ter hoogte van het kerkhof.
Een kleine straat waar menig wandelaar en fietser dagelijks passeert.
Ook honden zijn er al vaak gesignaleerd.
Maar fietsende honden heb IK nog nooit gezien.
Misschien ... omdat zoiets echt verboden is volgens dit bord.

Een camera zou er al voor minder tilt slaan!


PS ondertussen droomt Cursief Huigje hier over de voorbije vakanties ...

Labels:

zondag, november 23, 2008

Van het kastje naar de muur


Labels:

donderdag, november 13, 2008

Tussendoortje


Wie zin heeft, mag me laten weten wat volgens hem/haar écht niet kan.

woensdag, november 05, 2008

Recht op verdediging

Mijn dorp haalt weer eens het (wereld) nieuws. Op vrijdag 3 oktober zou Mireille S, echtgenote van minister Karel De Gucht in het plaatselijke Fortiskantoor gans haar pakket fortisaandelen verkocht hebben. Niets aan de hand, ware het niet dat op die bewuste namiddag onze regering geheime onderhandelingen aan het voeren was over mogelijke verkoop van de Nederlandse onderdelen van de Fortis. Gevolg zijn titels in de media die weinig aan de verbeelding overlaten: 'Verkocht Karel net op zijn tijd zijn aandelen? Handel met voorkennis? '

Gans die affaire zou me niet zodanig raken,ware het niet dat er blijkbaar een geruchtenstroom ontstaan is waarin ook mijn naam vernoemd wordt.
Op de videobeelden van de bewakingscamera van het Fortiskantoor heeft de politie namelijk vastgesteld dat ook ik op die bewuste middag vertoefde in het kantoor. Ik werd dan ook ondervraagd. En dat alles was blijkbaar ruim voldoende om enkele snoodaars er toe aan te zetten om mijn naam zwart te maken: Cursief Huigje was betrokken bij het gesjoemel!

Elke burger heeft recht op verdediging. Daarom wil ik bij deze én met klem ontkennen dat ik ook maar iets te maken heb met wat zich afspeelde tussen de kantoorbediende en mevrouw De Gucht.
Ik was niet in het Fortiskantoor aanwezig om aandelen te verkopen of te kopen. Ik kwam enkel langs om mijn nieuwe VISA-kaart op te halen

Ik was immers van plan om via het internet een grote hoeveelheid Immunofortis te kopen!:)

Labels: